
Μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σκάκι αποτελεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η εθνική μας ομάδα στη Σκακιστική Ολυμπιάδα για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 16 ετών, το Σάββατο 18 Αυγούστου 2023 στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας.
Συγκεκριμένα τα παιδιά Δημήτρης Μακρίδης (1η σκακιέρα, 16 ετών), Στέφανος Μαγκαλάκης (2η σκακιέρα, 16 ετών), Αντώνης Γκαβαρδίνας (3η σκακιέρα, 13 ετών) και Κατερίνα-Αργυρώ Γκουτζούκη (4η σκακιέρα, 15 ετών) και αρχηγό αποστολής τον FM Στάθη Γαζή, κατάφεραν το ακατόρθωτο την περασμένη εβδομάδα!
Ξεκίνησαν από την 23η θέση της διοργάνωσης –με βάση τον μέσο όρο της διεθνούς αξιολόγησής τους– για να φέρουν την εθνική ομάδα στην 3η θέση ανάμεσα σε 63 εθνικές ομάδες! Πίσω από την ολυμπιονίκη Κίνα και τη δεύτερη Τουρκία.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας σε αυτόν τον παγκόσμιο κορυφαίο θεσμό. Το 1994 οι Μπανίκα, Χαλκιά, Τζούμπα και Αργυρούδη, είχαν φέρει το ασημένιο μετάλλιο.












