Πληρότητα εως και 75% σε ανοιχτά θέατρα και συναυλίες

Πληρότητα που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 75% των θέσεων μπορούν να έχουν τα ανοιχτά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι με καθήμενους θεατές από 1ης Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει κενό κάθισμα ανά δύο θέσεις ή ανάλογος κενός χώρος.

Η εγκύκλιος που υπέγραψε χθες ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την COVID-19 του υπουργείου Υγείας, συστήνει ακόμη τη σταδιακή άφιξη και είσοδο/έξοδο του κοινού στους ανοιχτούς χώρους, ενώ διατηρείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές.

Η δυνατότητα για αύξηση της πληρότητας αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους διοργανωτές συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων για το καλοκαίρι, αλλά επαφίεται στους ίδιους να ορίσουν τον μέγιστο αριθμό θεατών που μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια προκειμένου να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η εγκύκλιος περιέχει λεπτομερείς οδηγίες για την απολύμανση και χωροταξία του χώρου, τη διεξαγωγή των θεαμάτων και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Πάντως, είναι ακόμη άγνωστο κατά πόσον θα προλάβουν ή εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα θεσμοί όπως το Φεστιβάλ Αθηνών, που ήταν (τουλάχιστον μέχρι χθες) έτοιμο να αρχίσει την προπώληση των εισιτηρίων για την Επίδαυρο και το Ηρώδειο με τα «παλιά» δεδομένα πληρότητας.

Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε ακόμη

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε νήπιο στις τουαλέτες σχολείου
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει η Βασ. Ολγας για τα αυτοκίνητα
Διατροφικές διαταραχές: Ανησυχητική αύξηση στα έφηβα κορίτσια
Meteo: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη
Επίδομα μητρότητας: Ποιες μητέρες αποκλείονται από την παροχή
Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post