Πληρότητα εως και 75% σε ανοιχτά θέατρα και συναυλίες

Πληρότητα που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 75% των θέσεων μπορούν να έχουν τα ανοιχτά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι με καθήμενους θεατές από 1ης Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει κενό κάθισμα ανά δύο θέσεις ή ανάλογος κενός χώρος.

Η εγκύκλιος που υπέγραψε χθες ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την COVID-19 του υπουργείου Υγείας, συστήνει ακόμη τη σταδιακή άφιξη και είσοδο/έξοδο του κοινού στους ανοιχτούς χώρους, ενώ διατηρείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές.

Η δυνατότητα για αύξηση της πληρότητας αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους διοργανωτές συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων για το καλοκαίρι, αλλά επαφίεται στους ίδιους να ορίσουν τον μέγιστο αριθμό θεατών που μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια προκειμένου να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η εγκύκλιος περιέχει λεπτομερείς οδηγίες για την απολύμανση και χωροταξία του χώρου, τη διεξαγωγή των θεαμάτων και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Πάντως, είναι ακόμη άγνωστο κατά πόσον θα προλάβουν ή εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα θεσμοί όπως το Φεστιβάλ Αθηνών, που ήταν (τουλάχιστον μέχρι χθες) έτοιμο να αρχίσει την προπώληση των εισιτηρίων για την Επίδαυρο και το Ηρώδειο με τα «παλιά» δεδομένα πληρότητας.

Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε ακόμη

Τρίχρονο κοριτσάκι κινδύνεψε να πνιγεί σε παραλία
Η μικρή Ελεονώρα κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post