Παραίτηση του Μανώλη Δερμιτζάκη

Ο 48χρονος Μανώλης Δερμιτζάκης είναι καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030» και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Η έρευνά του εστιάζεται στην ανάλυση ποικιλομορφίας του DNA στον άνθρωπο και στον τρόπο με τον οποίο αυτή σχετίζεται με τις ασθένειες.

Τον Νοέμβριο του 2019, ανέλαβε επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), του ανώτατου γνωμοδοτικού οργάνου της πολιτείας για τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την έρευνα και την καινοτομία. Για τη θέση αυτή μάλιστα, δεν έπαιρνε μισθό.

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από τις τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ σχετικά με την πανδημία. Δεν έπαψε ποτέ να εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την εξέλιξη της στη χώρα μας. Στις 13 Αυγούστου είχε δηλώσει ότι ο κίνδυνος να βγει εκτός ελέγχου ο κορονοϊός είναι θέμα ημερών, και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την οικονομία.

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο κ. Δερμιτζάκης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, καθώς και τη συνέχιση του διεθνούς ερευνητικού έργου του. ‘Ολα δείχνουν πως υπήρξε σύγκρουση με τον αρμόδιο υπουργό και κυβερνητικά στελέχη.

“Δημιουργήθηκε μια αδιέξοδη κατάσταση καθώς οι απόψεις μου για την έρευνα και την κανοτομία δεν ταυτίζονταν με αυτές της κυβέρνησης. Ήταν θέμα αξιοπρέπειας να πάψω να επενδύω χρόνο σε μια θέση στην οποία ήμουν διακοσμητικός”, δηλώνει ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού
Η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie
Τουρίστρια έπεσε στη θάλασσα και έσωσε γατάκι που πνιγόταν
Καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας: “Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα”
Λυρική Σκηνή: Δωρεάν εισιτήρια για την Τραβιάτα στο Ηρώδειο
Allyson Felix: Δημιουργεί παιδικό σταθμό για τις μητέρες-αθλήτριες

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post