
Μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου θέλοντας να μοιραστούν την θλίψη, τον θυμό και τις αγωνίες τους σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στου 2023 στο Δάσος της Δαδιάς, δημιούργησαν την ταινία “Οι ποδηλάτες της φωτιάς”.
Στη συγκεκριμένη μαθητική ταινία οι μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου, βγήκαν με τα ποδήλατά τους στη φύση και πήραν συνεντεύξεις από κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, υλοτόμους. Αφουγκράστηκαν αλλά και μοιράστηκαν μαζί τους τη θλίψη, τον θυμό, τις αγωνίες, τονίζοντας ωστόσο την απογοήτευση τους μπροστά στην εικόνα του καμένου δάσους, στο οποίο μεγάλωσαν και τα ίδια τα παιδιά.
Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο Διευθυντής Γυμνασίου Σουφλίου Βαγγέλης Φακούδης, τόνισε πως τα παιδιά μέσα από τη δημιουργία της ταινίας, ένιωσαν τον φόβο και την φρίκη της καταστροφής. Ωστόσο ένιωσαν και την ελπίδα καθώς είδαν ζαρκάδια να έχουν επιβιώσει και τη βλάστηση να αρχίζει δειλά δειλά να ξαναβγαίνει μέσα από τις στάχτες.
Η μαθητική ταινία αποτελεί το δημιουργικό αποτέλεσμα του πενθήμερου κινηματογραφικού εργαστηρίου δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ στο Γυμνάσιο Σουφλίου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου και αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων μιας εβδομάδας “Κινηματογραφικής Παιδείας” στο Σουφλί.
Πηγή: ertnews












