Οι ασυμπτωματικοί φορείς μεγάλο εμπόδιο στον περιορισμό του Covid-19

Η προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού γίνεται ακόμα δυσκολότερη, αφού πολλοί ασυμπτωματικοί φορείς μπορεί να τον μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν. Αυτό ενισχύεται από τα αποτελέσματα έρευνας της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία έδειξαν πως μόλις το 22% των ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την ημέρα του τεστ είχαν εμφανίσει συμπτώματα.

Σύμφωνα με ανάλυση του BBC, τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας οδηγούν ακόμα στα εξής συμπεράσματα:

  • Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την ιατρική ή κοινωνική μέριμνα και δουλεύουν γενικά εκτός σπιτιού, είναι αρκετά πιο πιθανό να διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό
  • Άτομα που προέρχονται από εθνοτικές μειονότητες ήταν πιο πιθανό να βρεθούν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων, υποδηλώνοντας κάποια προηγούμενη μόλυνση.
  • Οι λευκοί ήταν οι λιγότερο πιθανό να βρεθούν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων.
  • Υπήρχαν επίσης ορισμένες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που ζούσαν σε μεγαλύτερα νοικοκυριά είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν θετικοί σε σχέση με αυτούς που ζουν σε μικρότερα νοικοκυριά.
  • Αν και οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από τον κορωνοϊό, από ότι οι γυναίκες, η μελέτη δεν κατέληξε στο αν υπάρχει διαφορά στο κατά πόσο είναι πιθανότερο να μολυνθούν.

Ορισμένοι άνθρωποι που βρίσκονται θετικοί στον ιό και δεν έχουν συμπτώματα, μπορεί να αναπτύξουν συμπτώματα, ή μπορεί να είχαν ήδη συμπτώματα και να τους έφυγαν.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές της λοίμωξης COVID-19 είναι οι έντονες διαφορές στις εκφάνσεις της νόσου. Οπως το ότι οι τόσο πολλοί άνθρωποι δεν αναπτύσσουν ποτέ συμπτώματα, ενώ άλλοι, ακόμα και μερικοί φαινομενικά υγιείς, παρουσιάζουν σοβαρή ή ακόμη και θανατηφόρα πνευμονία. Διεθνής ομάδα ανέλυσε τα γονιδιώματα περίπου 4.000 ατόμων από την Ιταλία και την Ισπανία και ανέδειξε, ουσιαστικά για πρώτη φορά, ότι υπάρχει σαφές γενετικό υπόβαθρο ως προς την ευαισθησία στη λοίμωξη COVID-19. Συγκεκριμένα, τα άτομα που εμφάνισαν αναπνευστική ανεπάρκεια είχαν περισσότερες πιθανότητες να φέρουν συγκεκριμένες γονιδιακές παραλλαγές συγκριτικά με τα άτομα που δεν νόσησαν. Βέβαια, σημειώνεται ότι οι γενετικές παραλλαγές που έχουν προσδιοριστεί μέχρι στιγμής φαίνεται να παίζουν έναν μικρό ρόλο στην έκβαση της νόσου.

Πηγή: CNN, ΑΜΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Η μικρή Ελεονώρα κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post