Οι ασυμπτωματικοί φορείς μεγάλο εμπόδιο στον περιορισμό του Covid-19

Η προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού γίνεται ακόμα δυσκολότερη, αφού πολλοί ασυμπτωματικοί φορείς μπορεί να τον μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν. Αυτό ενισχύεται από τα αποτελέσματα έρευνας της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία έδειξαν πως μόλις το 22% των ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την ημέρα του τεστ είχαν εμφανίσει συμπτώματα.

Σύμφωνα με ανάλυση του BBC, τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας οδηγούν ακόμα στα εξής συμπεράσματα:

  • Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την ιατρική ή κοινωνική μέριμνα και δουλεύουν γενικά εκτός σπιτιού, είναι αρκετά πιο πιθανό να διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό
  • Άτομα που προέρχονται από εθνοτικές μειονότητες ήταν πιο πιθανό να βρεθούν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων, υποδηλώνοντας κάποια προηγούμενη μόλυνση.
  • Οι λευκοί ήταν οι λιγότερο πιθανό να βρεθούν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων.
  • Υπήρχαν επίσης ορισμένες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που ζούσαν σε μεγαλύτερα νοικοκυριά είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν θετικοί σε σχέση με αυτούς που ζουν σε μικρότερα νοικοκυριά.
  • Αν και οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από τον κορωνοϊό, από ότι οι γυναίκες, η μελέτη δεν κατέληξε στο αν υπάρχει διαφορά στο κατά πόσο είναι πιθανότερο να μολυνθούν.

Ορισμένοι άνθρωποι που βρίσκονται θετικοί στον ιό και δεν έχουν συμπτώματα, μπορεί να αναπτύξουν συμπτώματα, ή μπορεί να είχαν ήδη συμπτώματα και να τους έφυγαν.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές της λοίμωξης COVID-19 είναι οι έντονες διαφορές στις εκφάνσεις της νόσου. Οπως το ότι οι τόσο πολλοί άνθρωποι δεν αναπτύσσουν ποτέ συμπτώματα, ενώ άλλοι, ακόμα και μερικοί φαινομενικά υγιείς, παρουσιάζουν σοβαρή ή ακόμη και θανατηφόρα πνευμονία. Διεθνής ομάδα ανέλυσε τα γονιδιώματα περίπου 4.000 ατόμων από την Ιταλία και την Ισπανία και ανέδειξε, ουσιαστικά για πρώτη φορά, ότι υπάρχει σαφές γενετικό υπόβαθρο ως προς την ευαισθησία στη λοίμωξη COVID-19. Συγκεκριμένα, τα άτομα που εμφάνισαν αναπνευστική ανεπάρκεια είχαν περισσότερες πιθανότητες να φέρουν συγκεκριμένες γονιδιακές παραλλαγές συγκριτικά με τα άτομα που δεν νόσησαν. Βέβαια, σημειώνεται ότι οι γενετικές παραλλαγές που έχουν προσδιοριστεί μέχρι στιγμής φαίνεται να παίζουν έναν μικρό ρόλο στην έκβαση της νόσου.

Πηγή: CNN, ΑΜΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Από κατάποση κι όχι κακοποίηση πέθανε το βρέφος στην Κω
«Θερίζει» ο καρκίνος σε ηλικίες κάτω των 50
Οι σημερινοί έφηβοι θα πάρουν σύνταξη στα 72,5
ΕΜΥ: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία
Ξεκινά το πρόγραμμα “Ανοιχτά σχολικά προαύλια”

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post