Ο 9ος χρόνος με εγκεφαλική παράλυση ολοκλήρωσε μαραθώνιο


 • O Τομπάιας Γουέλερ, ένα 9χρονο αγόρι με εγκεφαλική παράλυση στη Βρετανία, περπάτησε στο δικό του  μαραθώνιο, για φιλανθρωπικό σκοπό.

  Ο Τομπάιας πάσχει από εγκεφαλική παράλυση κι έχει διαγνωστεί και στο φάσμα του αυτισμού. Αρχικά έβαλε ένα στόχο να περπατήσει 1 χιλιόμετρο στο πάρκο της περιοχής του και να συγκεντρώσει 500 λίρες. ‘Ομως η προσπάθεια του βρήκε πολλούς υποστηριχτές κι αυτό του έδωσε δύναμη να βάλει ένα πολύ υψηλότερο στόχο.

  Περπάτησε 42.195 μ. σε 70 ημέρες και συγκέντρωσε 77.000 λίρες!

  Ο «Captain Tobias», το παρατσούκλι του προέρχεται από το «Captain Tom», τον 100 ετών βετεράνο που συγκέντρωσε 37 εκατομμύρια λίρες για το εθνικό σύστημα υγείας. Όταν ξεκίνησε, ο 9χρονος μπορούσε να καλύψει το πολύ 50 μέτρα την ημέρα. Σύντομα όμως, έφτασε τα 750 μέτρα. Την Κυριακή, η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο στον οποίο ζει και οι γείτονες βγήκαν έξω, ενθαρρύνοντας το αγόρι να ολοκληρώσει την πρόκληση.

  Ο Τομπάιας είναι ευτυχής που κατάφερε να συγκεντρώσει τόσα πολλά χρήματα. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ολοκλήρωσα έναν μαραθώνιο. Είναι απλά εκπληκτικό. Το λάτρεψα όταν οι γείτονες χειροκροτούσαν και με επευφημούσαν και το να γίνομαι ολοένα πιο δυνατός κάθε ημέρα είναι τόσο ωραίο συναίσθημα».

  Τα χρήματα του Τομπάιας θα διατεθούν στο νοσοκομείο παίδων του Σέφιλντ, όπου έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις, αλλά και στο σχολείο του.

  Πηγή: Guardian • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub