Νέα μέτρα για την Αττική;

Συνεδριάζουν σήμερα κι αύριο, οι επιστήμονες προκειμένου να εξετάσουν τα πιθανά νέα μέτρα που μπορεί να χρειαστούν. Παρά τους ανησυχητικούς αριθμούς, φαίνεται πως η κυβέρνηση διστάζει να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων στην Αττική. Για παράδειγμα στην Αχαΐα και στα Ιωάννινα εφαρμόστηκε από σήμερα η καθολική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Mέτρο που ακόμη δεν έχει ισχύει για την Αττική. Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι είναι διχασμένοι για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς κάποιοι επικαλούνται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στις χώρες όπου η μάσκα ήταν υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους τα κρούσματα αυξήθηκαν.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε πως σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί “Το επόμενο μέτρο που θα πάρουμε είναι η χρήση μάσκας και έξω”. Είναι ένα μέτρο χωρίς σημαντική επιβάρυνση στην οικονομική ζωή κι είναι σχετικά εύκολο να εφαρμοστεί.

Η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται κι είναι σημαντικό “αυτή τη στιγμή θα μείνουμε στο σημείο που είμαστε όσον αφορά τα μέτρα και να προσπαθήσουμε να τα ακολουθήσουμε”.

Τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 20.000 στην Ελλάδα. Μέσα σε 36 ημέρες διπλασιάστηκαν. Περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε επτά από τις μεγαλύτερες περιφέρειες και πόλεις της Ελλάδας καθώς μετά την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, στη λίστα προστέθηκαν από χθες, Δευτέρα, Πάτρα και Ιωάννινα.

 

https://kidshub.gr/covid-19-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b5%ce%bd%cf%8e-%ce%ba%ce%ac%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80/

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού
Η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie
Τουρίστρια έπεσε στη θάλασσα και έσωσε γατάκι που πνιγόταν
Καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας: “Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα”
Λυρική Σκηνή: Δωρεάν εισιτήρια για την Τραβιάτα στο Ηρώδειο
Allyson Felix: Δημιουργεί παιδικό σταθμό για τις μητέρες-αθλήτριες

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post