Ναυτικός και ο σκύλος του επιβίωσαν δύο μήνες αποκλεισμένοι στον Ειρηνικό (vid)

Μία απίστευτη ιστορία έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας με έναν Αυστραλό ναυτικό ο οποίος μαζί με τον σκύλο του επέζησαν για δύο μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας νερό βροχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC o 51χρονος Tim Shaddock, από το Σίδνεϊ, και η σκυλίτσα του Bella έφυγαν από το Μεξικό με προορισμό τη Γαλλική Πολυνησία τον Απρίλιο, αλλά το σκάφος τους καταστράφηκε από καταιγίδα, ενώ ταξίδευαν μερικές εβδομάδες.

Ο Shaddock ξεκίνησε το ταξίδι των 6.000 χιλιομέτρων από την πόλη Λα Παζ, αλλά σύντομα εγκλωβίστηκε στον Ωκεανό αφού τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους καταστράφηκαν από την κακοκαιρία.

Μετά από μία δίμηνη περιπέτεια στα ανοιχτά, εντοπίστηκαν από ελικόπτερο αυτή την εβδομάδα και διασώθηκαν από μια μηχανότρατα. Σύμφωνα με τον καπετάνιο της μηχανότρατας, ο 51χρονος ήταν σε σταθερή κατάσταση όταν εντοπίστηκε.

«Πέρασα μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στη θάλασσα» είπε ο ίδιος ο διασωθείς, που εμφανίστηκε πολύ αδυνατισμένος και με μακριά γενειάδα.

«Χρειάζομαι ξεκούραση και καλό φαγητό, γιατί ήμουν μόνος του στη θάλασσα εδώ και πολύ καιρό. Κατά τα άλλα είμαι πολύ καλά στην υγεία μου» διαβεβαίωσε.

Κατά τη διάρκεια του μακρού διαστήματος που έμεινε στον Ειρηνικό, έτρωγε ωμά ψάρια, ενώ καθόταν κάτω από το στέγαστρο του σκάφους του για να αποφύγει την ηλίαση.

Λίγο μετά τη διάσωσή του, εμφανίστηκε ευδιάθετος και σιγά σιγά επανακάμπτει. Αναμένεται να μεταφερθεί στο Μεξικό, όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις και νοσηλεία, εάν κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε ακόμη

Titanic: An Immersive Voyage
“Σον το Πρόβατο και το Τέρας της Φάρμας” στους κινηματογράφους
Καιρός: Έρχεται νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες
Εργαστήρια κεντήματος, πλεξίματος και κεραμικής στα Δημοτικά Σχολεία
Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο
Βριλήσσια: Αγριος ξυλοδαρμός 14χρονου

Δείτε ακόμη

Η ΠΙΝΕΛΟΠΗ από την Παιδική σκηνή του “Από Μηχανής” θεάτρου
«Ένα ταξίδι που μας φέρνει κοντά»: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Ποιος είναι ο Μάγος του Οζ;
«Όλιβερ Τουίστ» στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου
“Τι ωραία θέα” στο Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
What if festival
Share This Post