Μαθήτρια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας διαδικτυακού εκφοβισμού

Στην αποκάλυψη περιστατικού εκφοβισμού που οδήγησε μια μαθήτρια στα όρια της αυτοκτονίας, προέβη η Ευαγγελία Μαργαρίτη, Υπαστυνόμος Β, στα Χανιά.

Η περίπτωση της μαθήτριας αλλά και τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν τα παιδιά από τη χρήση του διαδικτύου και θα τα οδηγήσουν σε περιστατικά βίας, προκαλώντας αρνητικά αποτελέσματα, συζητήθηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων με θέμα «Οι Κίνδυνοι του Διαδικτύου»

«Βασικό ζήτημα για την αποφυγή του εθισμού και των παραβατικών συμπεριφορών στα παιδιά είναι η πρόληψη, η οποία ξεκινάει από το σχολείο», τόνισε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο Αργυρώ Παρδαλάκη, σημειώνοντας παράλληλα πως τα παιδιά με την έντονη χρήση του διαδικτύου παύουν να είναι λειτουργικά και απομονώνονται, κάτι το οποίο σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει ψυχικές παθήσεις.

Συγκεκριμένα όπως γράφει το zarpanews.gr, αρκετές είναι οι καταγγελίες που έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τμήμα ανηλίκων στα Χανιά, που αφορούν βία μεταξύ ανηλίκων κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Όπως τόνισε η Ευαγγελία Μαργαρίτη, Υπαστυνόμος Β, κατά την αρχή της σχολικής χρονιάς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό που αφορούσε μαθήτρια Γυμνασίου η οποία αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της καθώς είχε πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού από συμμαθήτριές της μέσω του διαδικτύου.

 

Η μαθήτρια είχε εκμυστηρευτεί σε συμμαθήτριά της ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στη ζωή της, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως τα περιστατικά βίας στα οποία έπεφτε θύμα, είχαν αρχίσει από τότε που η ανήλικη φοιτούσε στο Δημοτικό.

Πάνω στο θέμα αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση για τους γονείς «Παρεμβάσεις για την πρόληψη της διαδικτυακής εξάρτησης», ώστε να γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post