Μαθητής Γυμνασίου Λάρισας: Δεν ξέρω που είναι οι φίλοι μου

Μετά την καταιγίδα Daniel, και τις καταστροφικές πλημμύρες που δημιούργησε στις περιοχές της Θεσσαλίας, τα παιδιά των περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές δεν πήγαν σχολείο, καθώς το κουδούνι θα χτυπήσει την άλλη βδομάδα. Ένας μαθητής Γυμνασίου της Λάρισας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε όσα έζησε, τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να περάσει αυτά που βίωσαν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει που είναι οι φίλοι του.

Συγκεκριμένα ο Άγγελος μαθητής της Α’ Γυμνασίου από τον Άγιο Θωμά Λάρισας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, θέλησε να ευχηθεί  καλή σχολική χρονιά σε όσους πήγαν σχολείο σήμερα, επισημαίνοντας πως ο ίδιος και άλλα παιδιά δεν μπόρεσαν να πάνε διότι δεν ήταν εφικτό. Ωστόσο τόνισε πως μπόρεσε να πάρει ρούχα, άλλα ένα καναρίνι και ένα παπαγαλάκι αναγκαστικά τα έβαλαν στο 5ο όροφο γιατί δεν μπορούσαν να τα πάρουν μαζί τους.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε «το νερό στο σπίτι του έφτασε τα τρία μέτρα» και εκείνος και η οικογένειά του έφυγαν όταν ήταν ενάμιση μέτρο και ήρθε μήνυμα από το 112.

Τώρα μένουν σε ξενοδοχείο, ενώ ο νεαρός μαθητής περιέγραψε και τις δύσκολες στιγμές που έζησαν όταν έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και εκείνοι να κάνουν κλήσεις στην πυροσβεστική χωρίς όμως να μπορούν να παρέμβουν. Τελικά έφυγαν από το σπίτι τους με βάρκα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων στον μικρό μαθητή αν έχει βρεθεί με τους φίλους του είπε: «Όχι, δεν ξέρω που είναι. Εύχομαι να είναι καλά. Να μην περάσει κανείς άλλος ότι περάσαμε κ εμείς».

 

Πηγή: ERTnews

Διαβάστε ακόμη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οδηγίες σε περίπτωση δαγκώματος από λαγοκέφαλο
Υπερπροστατευτικοί γονείς: Πότε η φροντίδα γίνεται εμπόδιο για το παιδί
Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Δωρεάν παιδικές κινηματογραφικές προβολές
Αθήνα: Τα σχολικά προαύλια μένουν ανοιχτά το καλοκαίρι
Καλοκαίρι με δωρεάν δράσεις σε σχολεία της Αθήνας

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post