
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, για πρώτη φορά διοργανώθηκε το “Outta Climate Festival” με πρωτοβουλία του Δικτύου Civinet Greece-Cyprus και συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, όπου και υλοποιήθηκε η πρωτότυπη δράση « Αsphalt Αrt», βάζοντας στο επίκεντρο την κλιματική κρίση, την οδική ασφάλεια, τα παιδιά και την Τέχνη.
Ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου συμμετείχε στην συγκεκριμένη δράση, όπου μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού και του Ε1 τμήματος του 12ου Δημοτικού Αγίου Δημητρίου, με το σύνθημα “Μηδενίζουμε τις τροχαίες συγκρούσεις με σύμμαχο την τέχνη” ζωγράφισαν μια υπέροχη καλλιτεχνική σύνθεση με καμβά το δρόμο του σχολείου τους, σε σχέδιο και καθοδήγηση του διεθνούς φήμης εικαστικού Soteur.
Τι είναι « Asphalt Art»
Η τεχνική της “Αsphalt Αrt” είναι ένα ιδιαίτερο είδος street art που δημιουργείται πάνω στην άσφαλτο.
Στόχος της δράσης “Αsphalt Αrt” με αυτό το πανέμορφο μοτίβο του δρόμου είναι να δημιουργήσει ασφαλείς διαδρομές για τους πεζούς, εν προκειμένω για τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, και να επιστήσει την προσοχή των οδηγών ώστε να μειώνουν ταχύτητα καθώς οδηγούν έξω από το σχολείο.














