Mary Poppins: Παρακολούθηση μόνο με γονική συναίνεση

Αυξάνεται το κατώτατο όριο ηλικίας των θεατών που επιτρέπεται να δουν την ταινία “Mary Poppins” καθώς περιέχει ρατσιστική γλώσσα.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Κινηματογραφικής Λογοκρισίας στη Βρετανία αποφάσισε να αναβαθμίσει την ταινία “Mary Poppins” από U, που σημαίνει πως είναι κατάλληλη για όλους, σε PG δηλαδή με γονική συναίνεση λόγω του περιεχομένου της ταινίας.

Η χρήση προσβλητικών και υποτιμητικών όρων όπως ο “hottentots” που αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους λευκούς Ευρωπαίους για τους νομαδικούς λαούς της νότιας Αφρικής και στην ταινία χρησιμοποιείται ώστε να περιγράψει τους καπνοκαθαριστές με το λερωμένο από στάχτες πρόσωπο, μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε σύγχρονους θεατές και ιδίως σε γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από περιεχόμενο που μπορεί να προωθεί διακρίσεις ή να δημιουργήσει προσβολή.

Η επαναξιολόγηση της ταινίας και η αλλαγή της κατηγορίας της από την Επιτροπή αποτελεί ένδειξη της δέσμευσής της στη διατήρηση ενός κλίματος όπου η πολυμορφία σεβάσμια και η διαφορετικότητα των ατόμων γίνεται αποδεκτή.

Διαβάστε ακόμη

Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Τι δείχνει νέα μελέτη για το DNA των παιδιών
Εθνική Γλυπτοθήκη: Η Eλευθερία έχει πρόσωπο
Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων λόγω οσμής αερίου
“Ξεχασμένο Νησί”: Η νέα παιδική ταινία
Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα – 4 παιδιά στο νοσοκομείο
Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο ΕΒΕ: Δωρεάν e-books με ένα κλικ από την Εθνική Βιβλιοθήκη

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο για παιδιά: Μικροί αγρότες
“Ο μικρός πρίγκιπας” από την Κάρμεν Ρουγγέρη
“Ρομπέν, η καρδιά του δάσους” στο Εθνικό θέατρο
“Ο φίλος μου ο Φρανκενστάιν” στο Μέγαρο Μουσικής
Πού πήγαν οι νότες; στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
«Τα Αόρατα Πράγματα»: Πρόγραμμα για παιδιά στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post