Iσραηλινή start-up αναπτύσσει τεστ διάγνωσης της COVID-19 σε 30”

Μια ισραηλινή start- up αναπτύσσει ένα νέο τεστ διάγνωσης της COVID-19 σε 30 δευτερόλεπτα χάρη σε οσμές, το οποίο θα επιτρέπει ανίχνευση της νόσου σε μεγάλη κλίμακα, διασφαλίζοντας “μια επιστροφή στην ομαλότητα”, την ώρα που το Ισραήλ αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Το τεστ αυτό αφορά τον εντοπισμό της παρουσίας του ιού κι όχι αντισωμάτων στον οργανισμό.

Η εξειδικευμένη στην ανάλυση οσμών χάρη σε αλγόριθμους, η εταιρεία NanoScent, η οποία εδρεύει στο Μισγκάβ, στο βόρειο Ισραήλ, έφτιαξε ένα τεστ που μοιάζει με τα αλκοτέστ, με τη διαφορά ότι ο εξεταζόμενος πρέπει να εκπνεύσει από τη μύτη κι όχι από το στόμα.

Για να κάνει το τεστ αυτό θα πρέπει κάποιος να εισπνεύσει από τη μύτη, να κρατήσει την αναπνοή του, να κλείσει το ένα ρουθούνι και να τοποθετήσει ένα σωληνάκι στο άλλο ρουθούνι. Στη συνέχεια να εκπνεύσει στον ρινικό σωλήνα, η άλλη άκρη του οποίου καταλήγει σε ένα διάφανο σακουλάκι.

Ο ρινικός σωλήνας συνδέεται στη συνέχεια σε μια μικρή συσκευή ορθογώνιου σχήματος, η οποία έχει συνδεθεί με ένα κινητό τηλέφωνο και η οποία βουίζει ελαφρά την ώρα που ρουφάει τον αέρα από το σακουλάκι.

Σε μερικά δευτερόλεπτα, το αποτέλεσμα εμφανίζεται στο κινητό τηλέφωνο: “COVID-19 αρνητικό”, έδειξε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης δημοσιογράφου του AFP στα εργαστήρια της NanoScent.

Όταν η επιδημία του νέου κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στον κόσμο, η ισραηλινή αυτή start-up διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε να θέσει τις καινοτομίες της στην υπηρεσία του αγώνα κατά της COVID-19. Ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της συνδέεται πλέον με την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Αυτή ανέλυσε την αναπνοή περίπου χιλίων Ισραηλινών που είχαν προσβληθεί από SARS-CoV-2 και στη συνέχεια αναγνώρισε συγκεκριμένες οσμές στους φορείς του ιού.

“Μπορούμε να εντοπίσουμε ποιος έχει, ή θα μπορούσε, να έχει προσβληθεί από τον ιό”, εξήγησε ο Όρεν Γκαβριέλι, ο γενικός διευθυντής της NanoScent.

Οι δοκιμές που γίνονται στο Ισραήλ έχουν δώσει αποτελέσματα, η ακρίβεια των οποίων προσεγγίζει το 85%. Η τεχνολογία αυτή, η οποία θα μπορούσε να λάβει έγκριση για την κυκλοφορία της στην αγορά σε μερικούς μήνες, τώρα δοκιμάζεται στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου που γίνεται στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο AFP.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Η παιδική ταινία “Σούπερ Μάγκι” στους κινηματογράφους
ΠΟΥ: «Ανησυχητικά» τα ποσοστά εφήβων που καταναλώνουν αλκοόλ και ηλεκτρονικά τσιγάρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός
Προκαλεί η ζάχαρη υπερκινητικότητα στα παιδιά;

Δείτε ακόμη

Το Summer Camp του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης
Easter Security Challenge στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post