Η στιγμή της «μεγάλης μάχης» στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΠΘ, η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 32%, που σημαίνει εξαιρετικά μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Δηλαδή 1 τους 3 κατοίκους είναι άρρωστος. ‘Οπως είναι φυσικό, η πίεση στο σύστημα υγείας τόσο της Βόρειας όσο και της Κεντρικής Ελλάδας βρίσκεται στο κόκκινο.

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε χθες πως “το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Β. Ελλάδα δέχεται πράγματι πολύ μεγάλη πίεση. Το Υπουργείο Υγείας εκπόνησε ήδη με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, την Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας και το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, ειδικό τρίτο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπου μπαίνουν στην μάχη σήμερα, αύριο και μεθαύριο, 50 νέες κλίνες Ειδικών Μονάδων. Ήταν κλίνες νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές ή αγγειοχειρουργικές, οι οποίες μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ COVID-19. Σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, στο Νομό Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές, έχουμε 233 ΜΕΘ COVID και non COVID και δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτή τη σκληρή μάχη μέρα-μέρα, γιατρών, νοσηλευτών, ανθρώπων της Υγείας, να μείνουν όρθια τα Νοσοκομεία μας, να αντέξουμε την πίεση και αποδεικνύουμε ότι έχουμε και άλλες δυνάμεις”.

Οι αναφορές του υπουργού μπορεί να φανερώνουν την προσπάθεια που γίνεται όμως δείχνουν και την σχεδόν οριακή κατάσταση που υπάρχει.

 

Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post