Γιατί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Αχαΐα κι όχι στην Αττική

Στη σημερινή ενημέρωση Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε υπεχρεωτική χρήση της μάσκας παντού, σε Ιωάννινα και Αχαϊά κι όχι στην Αττική.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός: «Σε κάθε περίπτωση, με βάση την εμπειρία μας όλο το καλοκαίρι είμαστε πιο επιφυλακτικοί και πιο αυστηροί σε περιοχές με μικρότερες δυνατότητες του συστήματος υγείας, πάντα συγκριτικά με την Αθήνα. Είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα στην κάθε περιοχή πόσο μάλλον για Ιωάννινα και την Πάτρα όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις υπερτοπικής από την μία και τοπικής διασποράς.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα είχαμε 89 από τα 101 ενεργά κρούσματα από την ευρύτερη περιοχή στον δήμο Ιωαννίτων. Ταυτόχρονα, τα χαρακτηριστικά στην Πάτρα ήταν τελείως διαφορετικά. Είχαμε 83 κρούσματα σε όλη την Αχαΐα από τα οποία τα 52 ήταν στην πρωτεύουσα δηλαδή στον δήμο Πατρέων και μάλιστα τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα στην Αχαΐα, με μεγάλο αριθμό επαφών και μετακινήσεων μεταξύ δήμων και αρκετά από αυτά υγειονομικού προφίλ».

https://kidshub.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-6-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%89%ce%b2%cf%81%ce%af%ce%bf/

 

Διαβάστε ακόμη

Ανάβυσσος: 4χρονο αγόρι στη ΜΕΘ μετά από περιστατικό σε πισίνα ξενοδοχείου
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε αλλάζει σε χειμερινή
Βρεφονηπιακός σταθμός: Απορρυπαντικό αντί για ξύδι σε φαγητό
Σχολεία 2026: Τι αλλάζει τη νέα σχολική χρονιά
Green Weekend 2026 στο ΚΠΙΣΝ
Οι αργίες και οι διακοπές μιας σχολικής χρονιάς… χωρίς τριήμερα

Δείτε ακόμη

What if festival
Cycladic Kids Festival 2026
Εθνική Πινακοθήκη για παιδιά
Κυριακές στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Κυνήγι Θησαυρού στον Κήπο του Μεγάρου
Θεατρική παράσταση για παιδιά στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Share This Post