Μάριος Γιαννάκου: ανέβηκε στον Ολυμπο με μία κοπέλα με κινητικά προβλήματα στην πλάτη του

Ο Μάριος Γιαννάκου δεν είναι ένας συνηθισμένος αθλητής. Εχει διανύσει 270 χιλιόμετρα στην έρημο Αλ Μαρμούρ, έχει κόψει το νήμα σε αγώνα 150 χιλιομέτρων, υπό πολικές θερμοκρασίες, στη μακρινή Ανταρκτική και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του.

Αυτή τη φορά ανέβηκε στον ‘Ολυμπο για 51η φορά,  έχοντας όμως για πρώτη φορά στην πλάτη του την Ελευθερία, μία 22χρονη νεαρή κοπέλα με κινητικά προβλήματα.

Σε ανάρτηση του σήμερα στο Facebook έγραψε: “Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο. 09:02 π.μ φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας”

Πριν από 15 ημέρες πήρε τη μεγάλη απόφαση. «Με την Ελευθερία θα προσπαθήσουμε ν’ ανέβουμε την επόμενη εβδομάδα στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, κουβαλώντας την στην πλάτη με ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο», εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάριος Γιαννάκου. «Για ‘μένα», προσθέτει, «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό».

«Γνωριστήκαμε μέσω μιας κοινής μας φίλης, της Θοδώρας, και μού είπε η Ελευθερία πως θέλει κάποια στιγμή ν’ ανέβει στον Όλυμπο. Εγώ της είπα: όχι κάποια στιγμή, αλλά άμεσα!»Μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης του εγχειρήματος και όλα είναι έτοιμα ώστε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου να πάρει την Ελευθερία και να πατήσουν στον Μύτικα.

Παρά το προφανές άγχος, δήλωνε «πιο έτοιμος από ποτέ για κάτι τέτοιο» και ευχαριστεί την Ελευθερία για την ευκαιρία που του έδωσε να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Διαβάστε ακόμη

Καιρός: ‘Ανοδος της θερμοκρασίας και Αφρικανική σκόνη
Από κατάποση κι όχι κακοποίηση πέθανε το βρέφος στην Κω
«Θερίζει» ο καρκίνος σε ηλικίες κάτω των 50
Οι σημερινοί έφηβοι θα πάρουν σύνταξη στα 72,5
ΕΜΥ: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post