24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια του πριν ακόμη μπούμε για τα καλά, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΝΓΕ) ανακοίνωσε 24ωρη απεργία και προγραμματίζει συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Σήμερα στις 15.00, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την εξέλιξη της πανδημίας. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις  ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.  Βρισκόμαστε «μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας ζορίζεται με το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 να είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα να είναι μπροστά».

Η Ομοσπονδία ζητά μεταξύ άλλων και την άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

https://kidshub.gr/sos-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82/

 

Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post