Πλατφόρμα για γονικό έλεγχο στα κινητά των παιδιών

Έτοιμη είναι η πλατφόρμα που θα παρέχει οδηγίες στους γονείς για εργαλεία και ρυθμίσεις «parental control» (γονικός έλεγχος) στα κινητά που χρησιμοποιούν τα παιδιά, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Υπάρχει ο γονικός έλεγχος, το parental control όπως αναφέρεται σε αρκετές συσκευές, και ακριβώς αυτές τις οδηγίες πλέον θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε για να μπορεί ο κάθε γονιός που θέλει να τις εφαρμόσει στα κινητά των παιδιών, προκειμένου να υπάρχει χρήση ασφαλείας, για να μπορούμε να βρούμε το παιδί μας, για να μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό του ως εργαλείο, γιατί τέτοιο πρέπει να είναι», επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γονιός θα μπορεί με τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου να μπλοκάρει ιστοσελίδες αλλά και λέξεις-κλειδιά, βίντεο ή περιεχόμενο που ενδέχεται να αναζητήσει το παιδί.

«Πρέπει να πάμε σε μια λογική ότι ναι, καταλαβαίνω ότι το χρησιμοποιείς. Είναι εργαλείο ένα κινητό, είναι εργαλείο επικοινωνίας σε κάποιο βαθμό, ενημέρωσης, είναι εργαλείο αναζήτησης πραγμάτων. Αλλά θα πρέπει αυτό να γίνεται λελογισμένα. […] Εφόσον έχει πρόσβαση [ο γονιός] στο κινητό του παιδιού του και έχει συμφωνήσει με το παιδί του ότι θα τα εγκαταστήσει αυτά τα φίλτρα, μετά μπορεί πλέον να έχει έλεγχο όχι στο τι λέει το παιδί του ή με ποιον μιλάει, αλλά τουλάχιστον στο αν έχει υπερβεί τους χρόνους ή αν δοκίμασε το παιδί να μπει σε ένα περιεχόμενο το οποίο σύμφωνα με τον γονιό του, δεν είναι συμβατό με την ηλικία του παιδιού», συμπλήρωσε ο υπουργός.

 

STEM Education STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική

«Το πιο σημαντικό είναι πως πλέον η Ελλάδα σε αυτό μπορεί να πρωτοστατήσει και θα το κάνει προκειμένου πλέον αυτή η πίεση να μεταφερθεί στις μεγάλες πλατφόρμες. Είναι μικρό το κομμάτι των πραγμάτων που μπορούμε με περιοριστικό τρόπο να πετύχουμε. Το πιο σημαντικό είναι το πώς θα επέλθει αυτή η ισορροπία ανάμεσα στις πλατφόρμες και τους χρήστες, έτσι ώστε πραγματικά τα παιδιά να παίρνουν μόνο αυτό το οποίο πρέπει και όχι καθημερινά να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον γεμάτο από υλικό μη συμβατό για τα συναισθήματα που πρέπει να αναπτύξουν».

Διαβάστε ακόμη

Φίδι δάγκωσε 8χρονο παιδί
Παιδιά της πανδημίας & δεξιότητες: Τι δείχνουν οι έρευνες
4 παιδικές ταινίες με ελεύθερη είσοδο
Δωρεάν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών: First Aid Athens στο ΚΑΤ
Μωρό 10 μηνών πνίγηκε από τροφή και μεταφέρθηκε στην Αθήνα
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν βιβλία με voucher της ΔΥΠΑ

Δείτε ακόμη

Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Share This Post