Μάριος Μάζαρης: “o παππούς και η γιαγιά δεν είναι υπάλληλοι μας να λειτουργούν με εντολές”

mazaris

Ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης, με μια ανάρτηση του στο Facebook αναφέρεται στο θέμα που απασχολεί αρκετούς γονείς και έχει να κάνει με τη γιαγιά και τον παππού που κρατάνε τα εγγόνια τους, και τις οδηγίες που παίρνουν από τους γονείς. Οδηγίες που αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα, οι γονείς θυμώνουν.

Ο εκπαιδευτικός υποστηρίζει πως η γιαγιά και ο παππούς κρατάνε τα εγγόνια όχι επειδή είναι υποχρεωμένοι, αλλά επειδή αγαπάνε και θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τους γονείς των εγγονιών τους. Δεν πρέπει να δέχονται εντολές ούτε να κάνουν πάντα ακριβώς ότι τους λένε. Οι γονείς οφείλουν να βρουν μια λύση με τη γιαγιά και τον παππού.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ήταν η εξής:

“Ήθελα καιρό να την κάνω αυτή την ανάρτηση, γιατί, όσο κι αν στενοχωρήσω κάποιους, ο ΠΑΠΠΟΥΣ και η ΓΙΑΓΙΑ δεν είναι υπάλληλοι μας να λειτουργούν με εντολές, ούτε πιστεύω έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από αυτούς συγκεκριμένες συμπεριφορές. Έχουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ μαζί τους ή να μην ερχόμαστε πολύ σε επαφή μαζί τους, αλλά όχι να τους επιβάλουμε τρόπους διαπαιδαγώγησης ή να θυμώνουμε μαζί τους αν δεν ακολουθούν τη γραμμή μας. Στην κυριολεξία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να μας βοηθάνε, να μεγαλώνουν ή να προσέχουν τα εγγόνια ή να συμφωνούν μαζί μας. Άλλο η καλή πρόθεση, άλλο η υποχρέωση. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι κι αυτό σημαίνει ότι δεχόμαστε από κάθε άνθρωπο το διαφορετικό που έχει να δώσει, αλλιώς δεν ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, αν θεωρούμε τοξική ή παρεμβατική ή οτιδήποτε την παρουσία του.”

☀️

Διαβάστε ακόμη

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε νήπιο στις τουαλέτες σχολείου
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει η Βασ. Ολγας για τα αυτοκίνητα
Διατροφικές διαταραχές: Ανησυχητική αύξηση στα έφηβα κορίτσια
Meteo: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη
Επίδομα μητρότητας: Ποιες μητέρες αποκλείονται από την παροχή
Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post