Το Facebook και "Το Χαμόγελο του Παιδιού" οργανώνουν δωρεάν σεμινάρια για γονείς


 • Το Facebook ξεκινάει την υλοποίηση του Get Digital και στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα διεθνές έργο, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει ενημέρωση, προτάσεις και εξειδικευμένους πόρους για να βοηθήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους νέους να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να γίνουν συνειδητοί και υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες και να χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία και τις διαδικτυακές πλατφόρμες σωστά και με ασφάλεια.

  Για το ελληνικό λανσάρισμα, το Facebook αποφάσισε να συνεργαστεί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο Angelo Mazzetti, Head of Public Policy του Facebook σε Ιταλία και Ελλάδα δήλωσε:

  «Τον τελευταίο χρόνο, οι ζωές όλο και περισσότερων νέων έχουν στραφεί στον ψηφιακό κόσμο. Το να ανοίξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους, συζητώντας, τόσο για τις ευκαιρίες, όσο και για τους κινδύνους του διαδικτύου είναι προτεραιότητα για εμάς και αυτός είναι και ο λόγος που λανσάρεται το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης Get Digital. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το  «Χαμόγελο του Παιδιού» και ελπίζουμε αυτό το πρόγραμμα να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να περιηγηθούν με την απαραίτητη γνώση και τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να είναι ασφαλή στο διαδίκτυο».

  Χάρη στη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Get Digital θα προσφέρει, 5 δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 16 Απριλίου και θα πραγματοποιούνται για πέντε εβδομάδες κάθε Παρασκευή από τις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ. (εκτός της Μ. Εβδομάδας) ζωντανά στη Facebook σελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού. Όποιος δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει ζωντανά, θα βρει διαθέσιμες μαγνητοσκοπημένες τις παρεμβάσεις στη Facebook σελίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

  Αυτές οι συναντήσεις είναι μια σημαντική ευκαιρία για να εξερευνήσετε μερικά από τα πιο ευαίσθητα και επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι σε διάδραση με τους νέους: cyberbullying, εξάρτηση από βιντεοπαιχνίδια, ρητορική μίσους, ρατσισμός έως και ακραίες προκλήσεις.

  Οι ημερομηνίες που αντιστοιχούν σε κάθε σεμινάριο:

  • Webinar 1 (16/4) – «Πόσο ασφαλής είμαι τελικά στο Internet;»
  • Webinar 2 (23/4) – «Τρόποι καλής συμπεριφοράς. Ισχύουν στο Internet;»
  • Webinar 3 (07/5) – «Όταν το bullying δεν γίνεται μόνο στο σχολείο. Τι πρέπει να γνωρίζω;»
  • Webinar 4 (14/5) – «“Ψαρεύοντας” στα νερά του Internet»
  • Webinar 5 (21/5) – «Σεξουαλική Κακοποίηση μέσω του Internet. Αλήθειες και μύθοι» • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub