Στήριξη σε μητέρες μέσω προγράμματος φύλαξης βρεφών


 • Στο νέο “Πρόγραμμα για τους Πολλούς” του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιλαμβάνονται και δράσεις που προωθούν τις ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας για τις εργαζόμενες μητέρες.

  Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται μονάδες μέριμνας για βρέφη και νήπια εντός μεγάλων επιχειρήσεων. Μέσω του προγράμματος θα επιδοτείται η πρόσληψη έως δύο ατόμων για δύο χρόνια ανά επιχείρηση για την φύλαξη των βρεφών. Έτσι διευκολύνεται η απασχόληση των νέων μητέρων. Ο προϋπολογισμός είναι 16 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η ένταξη 120 μονάδων και περίπου 2.500 παιδιών.

  Γενικότερα οι δράσεις που αφορούν τον άξονα «ισότητα για όλους» είναι προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ και ως στόχο έχουν την προώθηση της ισότητας, τη στήριξη της οικογένειας και για την προστασία της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας.

  Παραλλήλα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο προϋπολογισμός είναι 180 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 50.000 νέες θέσεις για βρέφη και νήπια.

  Τέλος, θα δημιουργηθούν επιπλέον κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών 12-15 ετών με στόχο να ενταχθούν 9.000 παιδιά ανά έτος. • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub