Σέρρες: Για "Ανευθυνότητα και εγκληματική αμέλεια" κάνουν λόγο οι γονείς του 11χρονου


 • Οι γονείς του παιδιού που έχασε τη ζωή του στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, με γραπτή ανακοίνωσή τους, μέσω των δικηγόρων τους κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια όλων των παραγόντων που εμπλέκονται.

   

  Η ανακοίνωση της οικογένειας του 11χρονου Βασίλη

  «Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των υπευθύνων του σχολείου», αναφέρει η επιστολή, «όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών, αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθιά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων».

   

   

  Το 9ο Δημοτικό σχολείο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, με τη βοήθεια παιδοψυχολόγων σε κάθε τάξη, ενώ σήμερα τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, τοποθετούν κλιματιστικά.

  Διαβάστε ακόμη: «Καμπανάκια» κινδύνου στο 12ο σχολείο της Κορίνθου για την ασφάλεια μαθητών

  Σημειώνεται πως έπειτα από το τραγικό συμβάν της έκρηξης, τα σχολεία του δήμου παρέμειναν κλειστά μέχρι την ημέρα της κηδείας του 11χρονου.

     Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub