Νίκος Φίλης προς μαθητές: Χαρείτε τον χιονιά, κλείστε τις οθόνες


 • Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, καλεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κλείσουν τις οθόνες και να χαρούν τα χιόνια.

  «Το χιόνι είναι ευκαιρία για παιχνίδι και χαρά. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία και γνώση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Φίλης. Την τηλεκπαίδευση, συνεχίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας, ακόμη και το 24ωρο που θα χιονίσει στην Αθήνα «την επιβάλλουν αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν ως γέροι και μάλλον επιθυμούν το ίδιο για τα παιδιά μας».

  Άλλο η καταφυγή στην τηλεκπαίδευση με «συστηματικό τρόπο για λόγους ανωτέρας βίας και μεγάλο διάστημα«, κι άλλο η «πρόχειρη οργάνωσή της» για μία δύο μέρες, που «διασπά και αποδιοργανώνει την εκπαιδευτική πράξη», σχολίασε ο Νίκος Φίλης.

  «Εξάλλου, να υπάρχει και λίγη σοβαρότητα: οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να προετοιμάσουν σε ένα απόγευμα πραγματικό μάθημα τηλεκπαίδευσης, που είναι τόσο διαφορετικό από το μάθημα της τάξης. Κι όμως, τους το επιβάλλει Κυριακή απόγευμα η υπουργός! Αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων!», συμπληρώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Σε πολλά ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα προβλέπεται μία εβδομάδα διακοπών μέσα στον Φεβρουάριο, ώστε, τα παιδιά να χαρούν τον χιονιά. Εδώ, ειδικά στα νότια, τον βιώνουμε σπάνια, σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Φίλης.

  «Γι’ αυτό παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς σήμερα κλείνουν την οθόνη και χαίρονται το χιόνι! Με την απαραίτητη προσοχή. Και, φυσικά, να μην διανοηθεί το υπουργείο να επιβάλει καταγραφή απουσιών, όταν είναι γνωστό ότι πολλά σπίτια θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες για σύνδεση με την τάξη», καταλήγει ο πρώην υπουργός, σχετικά με την τηλεκπαίδευση.  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub