
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας Byron.
Συγεκριμένα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης με την Πολιτική Προστασία και την ΕΜΥ, τα σχολεία θα είνα κλειστά πρωτίστως για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας – τόσο των μαθητών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού – αποτρέποντας τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις μετακινήσεις προς και από τα σχολεία.
Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει κι άλλες αυτοδιοικητικές οντότητες όπως η Ρόδος, η Κατερίνη, η Τήλος, η Σύμη, η Σαντορίνη και το Καστελόριζο.
Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία:
- Στον Δήμο Ορεινά Καλαμπάκας
- Στον Δήμο Κάσου
- Στον Δήμο Ανατολικής Μάνης
- Στον Δήμο Ευρώτα
- Στον Δήμο Μονεμβασιάς
Ειδικά για τον νομό Λακωνίας, ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρεται: «Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων εντός των διοικητικών ορίων της Π.Ε. Λακωνίας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, λόγω έκτακτων συνθηκών που προκύπτουν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η απόφαση αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Παρακαλούνται οι πολίτες και οι γονείς να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις για τυχόν νεότερες ενημερώσεις».
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως τα μαθήματα στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα, θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.
Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει: «Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ανακοινώνεται ότι αύριο, Παρασκευή 05.12.2025, σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».












