
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής ενόψει της κακοκαιρίας, ύστερα από εισηγήσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, ύστερα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ, αναστέλλεται προληπτικά η λειτουργία όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των νυχτερινών σχολείων, σε ολόκληρη την Αττική, αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου.
Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι και έπειτα, με ισχυρές βροχοπτώσεις μεγάλης έντασης, που ενδέχεται να καταστήσουν επικίνδυνες τις μετακινήσεις προς και από τα σχολεία.
Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Αττική έχει τεθεί σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού, γεγονός που, σε συνδυασμό με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά δεδομένα, οδήγησε στην απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων. Όπως σημείωσε, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά μετά τις 12:00 το μεσημέρι, με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αυξημένο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, στοιχείο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Τόνισε, επίσης, ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης, ώστε να μην χαθούν μαθήματα, ενώ με τον τρόπο αυτό περιορίζονται και οι μετακινήσεις χιλιάδων μαθητών, δεδομένου ότι καθημερινά πραγματοποιούνται χιλιάδες σχολικά δρομολόγια στην Περιφέρεια. Παράλληλα, υπογράμμισε πως, λαμβάνοντας υπόψη τις αντοχές αλλά και τις αδυναμίες των παλαιότερων υποδομών, η Περιφέρεια επιλέγει να δράσει προληπτικά, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών.
Τέλος, επισημαίνεται ότι, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, προκειμένου να υποστηρίξει, εφόσον χρειαστεί, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, συνεδριάζουν τα Περιφερειακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του Λεκανοπεδίου, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και τον συντονισμό για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.












