Έρχεται το Διεθνές Απολυτήριο IB στη δημόσια εκπαίδευση

mathites

Έρχεται το Διεθνές Απολυτήριο IB στην δημόσια εκπαίδευση δίνοντας την δυνατότητα επιλογής στους υποψήφιους εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκε στην έδρα του Οργανισμού του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate-ΙΒ) στη Γενεύη, προκειμένου να συζητήσει με τον Γενικό Διευθυντή, Όλι-Πέκκα Χάινονεν (Olli-Pekka Heinonen) και στελέχη του οργανισμού την προοπτική εισαγωγής του ΙΒ στη δημόσια εκπαίδευση.

STEM Education STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως με την με την εισαγωγή του Διεθνούς Απολυτηρίου, το υπουργείο Παιδείας δίνει μία ακόμη δυνατότητα – μία ακόμη επιλογή στους υποψήφιους εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να αφαιρείται η δυνατότητα εισαγωγής σε κάποιο τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του κλασικού συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η δυνατότητα απόκτησης ΙΒ στην Ελλάδα παρέχεται μέχρι σήμερα αποκλειστικά από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Πότε ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του Διεθνούς Απολυτηρίου ΙΒ

Σύμφωνα με πληροφορίες η πιλοτική εφαρμογή του Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ) σε πέντε Πρότυπα Λύκεια (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2026, με στόχο να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια στο σύνολο των Προτύπων Λυκείων της Ελλάδας.

Η ανάρτηση του υπουργού Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας με ανάρτηση του στο social media αναφέρει τα εξής:

“Στην έδρα του του @iborganization στη Γενεύη συζητήσαμε με τον Γενικό Διευθυντή Olli-Pekka Heinonen και στελέχη του Οργανισμού για την εισαγωγή του Διεθνούς Απολυτηρίου (IB) σε δημόσια σχολεία της χώρας μας. Τον Σεπτέμβριο του 2026 οι μαθήτριες και οι μαθητές σε τουλάχιστον πέντε πρότυπα Λύκεια της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα της επιλογής μεταξύ του IB ή του ισχύοντος συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Στόχος είναι η επέκτασή του IΒ σε όλα τα πρότυπα Λύκεια της χώρας.

Το ΙΒ είναι ένα απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών που βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη καθώς και δεξιότητες ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Αναγνωρίζεται από πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και εφαρμόζεται σε περίπου 6.000 σχολεία σε 150 χώρες. Από αυτά τα μισά σχεδόν είναι δημόσια. Η πρώτη εισήγηση εισαγωγής του στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Τρεις δεκαετίες αργότερα, η εισήγηση αυτή θα γίνει πραγματικότητα.

Είχαμε δεσμευτεί ότι στο @minedugr θα προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα στις αλλαγές που άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν κατοχυρώσει εδώ και χρόνια. Θα καλύψουμε τον χαμένο χρόνο με τολμηρές κινήσεις, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας – και με ίσες ευκαιρίες για όλους.”

Δείτε την ανάρτηση

Διαβάστε ακόμη

Καλογεροπούλου: “Η μαμά μου είπε ότι ο μπαμπάς δεν μας θέλει πια”
Δίωξη για βιασμό ανηλίκου και στη σύζυγο του αστυνομικού της Βουλής
Οι διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία
Έξαρση της γρίπης: Στο στόχαστρο παιδιά και έφηβοι
Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”: Νέα πτώση ασανσέρ
“Ο Πάντινγκτον στο Περού” στους κινηματογράφους

Δείτε ακόμη

“Ο Καρυοθραύστης κι εγώ” στο Μέγαρο Μουσικής
Ο Καρυοθραύστης στην Εθνική Πινακοθήκη
ΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα παιδί στο θέατρο Κνωσός
“Δημοκρατία Μίλα μου για σένα” στην Εθνική Πινακοθήκη
Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών στο Β&Ε Γουλανδρή
Share This Post