Έλληνας μαθητής κατέκτησε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

Ο Δημήτρης Δελιακίδης μαθητής της Γ’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η κατάκτηση αυτή ήταν αποτέλεσμα από ένα σερί επιτυχιών σε διαγωνισμούς, συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων και στην απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας στην ηλικία των 16 χρόνων.

Ο νεαρός μαθητής πέρασε μετά από εξετάσεις στο Αμερικανικό Σύστημα Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που είναι η επιλογή του στο τμήμα Electrical Engineering and Applied Sciences του Πανεπιστημίου UPENN με πλήρη υποτροφία στη διάρκεια των σπουδών του. Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια κατατάσσεται ως το 5ο καλύτερο πανεπιστήμιο της Αμερικής. Είναι ένα από τα πιο επιλεκτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

«Ένα αποτέλεσμα υπομονής και επιμονής, αρετές που πάντα με κάποιο τρόπο , σε κάποιο χρόνο ανταμείβονται. Συγχαρητήρια Δημήτρη και καλή επιτυχία στο δρόμο που θα ακολουθήσεις! Θερμά συγχαρητήρια», δήλωσαν οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΓΕΛ  στον Δημήτρη Δελιακίδη.

Διαβάστε ακόμη

Μπλόκο στα Social Media για παιδιά: Πώς θα γίνει ο έλεγχος ηλικίας
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και καταιγίδες
Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Τι δείχνει νέα μελέτη για το DNA των παιδιών
Εθνική Γλυπτοθήκη: Η Eλευθερία έχει πρόσωπο
Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων λόγω οσμής αερίου
“Ξεχασμένο Νησί”: Η νέα παιδική ταινία

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο για παιδιά: Μικροί αγρότες
“Ο μικρός πρίγκιπας” από την Κάρμεν Ρουγγέρη
“Ρομπέν, η καρδιά του δάσους” στο Εθνικό θέατρο
“Ο φίλος μου ο Φρανκενστάιν” στο Μέγαρο Μουσικής
Πού πήγαν οι νότες; στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
«Τα Αόρατα Πράγματα»: Πρόγραμμα για παιδιά στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post