Το «σχολείο του μέλλοντος» έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Tι θα έλεγες αν μάθαινες ότι υπάρχει ένα σχολείο όπου οι μαθητές προετοιμάζονται για το μέλλον με έναν τρόπο που απέχει παρασάγγας απ’ ότι έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα; Ο λόγος για το «Big Bang School”, ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο που υπόσχεται πολύ περισσότερα από όσα ήδη προσφέρει ένα συνηθισμένο δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα. Το επονομαζόμενο από πολλούς «σχολείο του μέλλοντος» πρόκειται να έρθει στη χώρα μας το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και να στεγασθεί σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, στο Λάκωμμα της Χαλκιδικής.

Στο εν λόγω σχολείο τα παιδιά θα είναι σε θέση να παίρνουν μέρος σε εργαστήρια, όπου, μεταξύ άλλων, θα διδάσκονται μαθηματικά, γλώσσα, ξυλουργική, αλλά θα μάθουν και να καλλιεργούν λαχανόκηπους ή ακόμα και… να μαγειρεύουν, με τις περισσότερες δραστηριότητες να διεκπεραιώνονται κατόπιν συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.

«Πώς θα έπρεπε να προετοιμάζει ένα σχολείο τον πολίτη, 20 χρόνια μπροστά από σήμερα, σε ένα μέλλον το οποίο λόγω της εκθετικής τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλάζει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς;» διερωτώνται οι δημιουργοί του Big Bang School, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω καινοτόμο σχολείο ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε την εκπαίδευση, βάζοντας τον μαθητή στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι, οι δημιουργοί προέβλεψαν ένα διεπιστημονικό περιβάλλον έρευνας και δημιουργίας, όπου οι τέχνες, η κίνηση και η ακαδημαϊκή γνώση συνδυάζονται με δεξιότητες ζωής, απαραίτητες για την πορεία του ανθρώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα για τη δημιουργία του “Big Bang School” στην Ελλάδα «γεννήθηκε» από τη δημιουργό του «Σχολείου της Φύσης» στον Τρίλοφο, Βέτα Γεωργιάδου, τον δάσκαλο που έφτιαξε το «Σχολείο Φύσης και Χρωμάτων» στην Κρήτη, Άγγελο Πατσιά, καθώς και τον Γιάννη Σωτηράκο, CEO της εταιρείας «ΕΥ ΖΗΝ» και ιδρυτή της «Generation Alpha Ventures».

Χρυσοστόμου Μαρκέλλα

 

Γράψτε το σχόλιο σας