Το σχολείο με το αστρονομικό παρατηρητήριο


 • Με μόλις 63 παιδιά να το παρακολουθούν και με 17 καθηγητές στο εργατικό του δυναμικό, το γυμνάσιο Νικηφόρου, στο Δήμο Παρανεστίου, μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις σημαντικότερες σχολικές μονάδες πανελλαδικώς και αποτελεί κυψέλη μάθησης για όλους τους μαθητές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πλέον έχουν τη δυνατότητα να το επισκέπτονται.

  Και όχι άδικα, θα λέγαμε εμείς, καθώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κανένα άλλο σχολείο στην χώρα μας που να διαθέτει αστρονομικό παρατηρητήριο, υπερσύγχρονο, υπαίθριο εργαστήριο φυσικής ή πάρκο ηλιακών ρολογιών!

  Το σίγουρο είναι ότι ο Νικηφόρος, ένα μικρό, κατάφυτο ορεινό χωριό της Δράμας, με συνολικά μόλις 1.200 κατοίκους, αποτελεί σήμερα μια κινητήριο κοινωνική και πνευματική δύναμη για την ευρύτερη περιοχή, χάρη στο γυμνάσιό του. Ένα δημόσιο σχολείο που βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη της Ελλάδας και χάρη στις πρωτοβουλίες μαθητών και καθηγητών, στο ομαδικό πνεύμα και την κοινή προσπάθεια που τους διακρίνει, μπορεί μόνο να υπερηφανεύεται για όλες τις πρωτότυπες και ευφάνταστες δράσεις που παρέχει!

  Χρυσοστόμου Μαρκέλλα

   

    • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!