Τo τσίρκο που αντικατέστησε τα ζώα με ολογράμματα!

Ένα εναλλακτικό τσίρκο κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει. Ο λόγος για το Circus Roncalli, ένα Γερμανικό τσίρκο που πρώτο στον κόσμο αντικατέστησε τα ζώα που βρίσκονταν εντός του με… ρεαλιστικά ολογράμματα! Σημειώνεται πώς το συγκεκριμένο τσίρκο βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και δεκαετίες, όμως, εδώ και λίγο καιρό οι υπεύθυνοι του τσίρκου προχώρησαν για πρώτη φορά σε πλήρη αντικατάσταση των ζώων με εξελιγμένη και άμεσα εφαρμόσιμη τεχνολογία ολογραμμάτων.

Έτσι, στη θέση των -προς επίδειξη- ζωντανών ζώων, βρίσκονται πλέον 11 προτζέκτορες, laser και φακοί, στρατηγικά τοποθετημένοι ώστε να προσφέρουν ένα μοναδικό υπερθέαμα, χωρίς να είναι πλέον απαραίτητη η παρουσία οποιουδήποτε αληθινού ζώου. Τα animations δημιουργούνται μέσω υπολογιστή και προβάλλονται στο κοινό σε πραγματικές διαστάσεις, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, ενώ, στο πλαίσιο του υπόλοιπου προγράμματος, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περίτεχνα ακροβατικά και ταχυδακτυλουργικά, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν ελέφαντες, άγρια ζώα, πιθήκους, αλλά και ψάρια να κολυμπούν, αλλά και να κάνουν τις πιο απίθανες φιγούρες!

Αξίζει να αναφέρουμε πώς η συγκεκριμένη καινοτομία, μέχρι στιγμής, επικροτείται από πάρα πολλούς υποστηρικτές των μικρών μας τετράποδων (και όχι μόνο) φίλων, αφού χάρη στην τεχνολογία πολλά ζώα γλιτώνουν πλέον, με τον πιο έξυπνο και σύγχρονο τρόπο, την άσχημη συνθήκη της αιχμαλωσίας.

Χρυσοστόμου Μαρκέλλα

 

Διαβάστε ακόμη

Το πιο επιδραστικό βιβλίο στην Ιστορία της Ανθρωπότητας είναι ελληνικό

Νοσοκομείο αντικαθιστά τις ρόμπες χειρουργείου με… ποδοσφαιρικές φανέλες

Γράψτε το σχόλιο σας