Το πιο ωραίο σχολείο βρίσκεται στη Νάξο

Τα σχολεία αλλάζουν. Η πιο σωστά κάποια έχουν ήδη αλλάξει. Και όταν η αλλαγή αυτή έρχεται από τη δημόσια εκπαίδευση και μάλιστα από κάποιο νησί, τότε αυτό αποδεικνύει ότι όσο υπάρχουν εκπαιδευτικοί με όραμα, υπάρχει ελπίδα για αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

To ολοήμερο δημοτικό σχολείο Φιλωτίου στην Νάξο, γίνεται το πρώτο σχολείο που σπάει κάθε …ταμπού και έχει στο προαύλιο του «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής». Κοιτώντας δε από ψηλά το προοαύλιο του σχολείου στην καρδιά της Νάξου βλέπεις ένα ολοκληρωμένο παζλ από παιχνίδια που ωθούν παιδιά και μαθητές να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της παρουσίας τους στο περίφημο διάλειμμα.

Μάλιστα, μία μαθήτρια σε ανάρτησή της στα social media και στη σελίδα του σχολείου είχε γράψει:

«Είναι πολύ διασκεδαστικά και παράλληλα εποικοδομητικά τα ομαδικά παιχνίδια. Το προαύλιό μας προσφέρεται γι’αυτό. Τα ομαδικά παιχνίδια καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα που είναι μια αρετή πολύ σημαντική για τη ζωή. Μαθαίνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχουμε όπως: συνεργασία και ομαδικότητα, κοινό στόχο, ευγενή άμιλλα, την αξία να σεβόμαστε και να τηρούμε κανόνες αφού το αντίθετο οδηγεί σε ποινή, τη νίκη και την ήττα, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει τίποτα όμως δεν πετυχαίνουμε χωρίς προσπάθεια…. Δεν μας κάνει καρδιά να σχολάσουμε!!!!!» 

Πηγή:https://bit.ly/2VBSRIw

Μοιραστείτε το

Γράψτε το σχόλιο σας

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!