Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες μαθητές και εργαζόμενοι άφησαν τα σχολεία τους και τα γραφεία τους και πλημμύρισαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρη την υφήλιο ζητώντας από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να αναλάβουν επειγόντως δράση για να αποτρέψουν μια περιβαλλοντική καταστροφή.

Σύμφωνα  με τα στοιχεία του https://www.fridaysforfuture.org/, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις για το Κλίμα σε 2.993 πόλεις, σε 162 χώρες, σε όλο τον πλανήτη.

Από τη Νέα Υόρκη, η έφηβη ακτιβίστρια για τη διάσωση του πλανήτη Γκρέτα Τούνμπεργκ είπε ότι είναι «πολύ αισιόδοξη» μετά τη μαζική συμμετοχή παγκοσμίως στις κινητοποιήσεις για το κλίμα.

«Είναι απίστευτα όσα καταφέραμε μαζί, είναι μια ιστορική ημέρα» υπογράμμισε η 16χρονη, η οποία απευθύνθηκε μέσω live stream σε χιλιάδες νεαρούς διαδηλωτές, που είχαν κατακλύσει τους δρόμους της Στοκχόλμης.

Όπως ανέφερε η ίδια, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες στην Αυστραλία και 100.000 στο Βερολίνο, προκαλώντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του πλήθους στη σουηδική πρωτεύουσα.

Και η Αθήνα όμως δεν έμεινε πίσω. Με συνθήματα όπως «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Και οι δεινόσαυροι νόμιζαν πως είχαν χρόνο», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», οι μαθητές ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος κι έφτασαν εως το Μοναστηράκι.

Η επόμενη συνάντηση κλείστηκε για τις 27 Νοεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθούν νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Χανικά και Λάρισα.

Οι μαθητές απευθύνονται στους μεγάλους και όπως γράφει το πανό: “Εσείς θα πεθάνετε από γηρατειά, εμείς θα πεθάνουμε από την κλιματική αλλαγή”.

Γράφει η Mom.me

Μοιραστείτε το

Γράψτε το σχόλιο σας

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!