Λίμνη Μπελέτσι: ένας ενδοαστικός παράδεισος!

H άνοιξη μπήκε για τα καλά για να μην πούμε το καλοκαίρι… ακόμη. Φορέστε τα αθλητικά σας, πάρτε μαζί σας όλα τα απαραίτητα σύνεργα και προμήθειες για πικ-νικ και ξεκινήστε για τη Λίμνη Μπελέτσι. Ποιά είναι αυτή;

Η λίμνη Μπελέτσι  βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου, στις ανατολικές πλαγιές τις Πάρνηθας, στην περιοχή Ιπποκράτειος Πολιτεία της κοινότητας Αφιδνών, νοτιοδυτικά της κορυφής Μπελέτσι, από την οποία και πήρε το όνομά της. H διαδρομή είναι πολύ απλή. Από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, στρίβετε προς Βαρυμπόμπη και ανεβαίνετε την Πάρνηθα. Ακολουθείτε το δασικό δρόμο και τις ταμπέλες προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αγία Τριάδα, μέσα από τον Εθνικό Δρυμό. Μετά το Κατσιμίδι, στρίβετε αριστερά στην οδό Αγίας Τριάδας, και  συναντάτε την όμορφη εκκλησία με τις βελανιδιές. Ωραία στάση για φωτογραφίες λόγω της φοβερής θέας στο λεκανοπέδιο. Μετά από λίγο, στρίβετε πάλι αριστερά στην οδό Κίρκης. Φτάσατε! Σε μόλις 30′ από το κέντρο της Αθήνας!

Μπορείτε να απολαύσετε το τοπίο, να κάνετε τις βόλτες σας με ποδήλατα ή πεζοί, να τρέξετε, να παίξετε μπάλα -έχει και παιδική χαρά-να ταΐσετε τα ζωάκια της λίμνης, να μαζέψετε λουλούδια… Μόλις κουραστείτε, βγάλτε τα καλούδια σας και απολαύστε τα, μέσα σε αυτό το υπέροχο τοπίο που θυμίζει λίγο Ελβετία. Αν είστε του καφέ, πάρτε μαζί σας γιατί δεν θα βρείτε τίποτα εκεί τριγύρω. Οργανωθείτε λοιπόν και ξεκινήστε!

 

Γράψτε το σχόλιο σας