Η Disney καταρρίπτει ρατσιστικά στερεότυπα


 • Με επεξηγηματικά σημειώματα θα συνοδεύονται από εδώ και στο εξής διάφορες κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων των στούντιο Disney, προειδοποιώντας για την ύπαρξη ξεπερασμένων στερεοτύπων σχετικά με τη φυλή και το χρώμα του δέρματος, τα οποία μπορεί να ενοχλήσουν ορισμένους θεατές.

  Στη συνέχεια της δολοφονίας Φλουντ και όλων αυτών που ακολούθησαν ολοένα και περισσότερα brands υιοθετούν μια πολύ πιο προσεκτική στάση σε συμπεριφορές ή μηνύματα που μπορούν να αναπαράγουν ρατσιστικές ιδεές και στερεότυπα.

  Προτού λοιπόν κάτσουμε να δούμε τον «Πήτερ Παν» ή τις «Αριστόγατες», η πλατφόρμα streaming μας προειδοποιεί: «Αυτό το πρόγραμμα περιέχει αρνητικές απεικονίσεις και/ή εικόνες κακομεταχείρισης άλλων λαών ή πολιτισμών. Αυτά τα στερεότυπα ήταν λάθος τότε και είναι λάθος τώρα. Αντί να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο, θέλουμε να αναγνωρίσουμε την επιβλαβή επίδραση του, μαθαίνοντας από αυτήν και να πυροδοτήσουμε μία συζήτηση που θα δημιουργήσει ένα κοινό μέλλον για όλους χωρίς αποκλεισμούς».

  Παίζοντας πιάνο με chopsticks και έχοντας ξεκάθαρα ασιατικά χαρακτηριστικά στη μουσούδα της, η Σιαμαία αυτή γάτα από τις «Αριστόγατες» έχει χαρακτηριστεί ως ρατσιστική καρικατούρα των λαών της Άπω Ανατολής.

   

  Ο χαρακτήρας του Βασιλιά Λούι έχει δεχτεί έντονη κριτική, καθότι θεωρείται από πολλούς ως μία ρατσιστική καρικατούρα των Αφροαμερικανών.

  Με πληροφορίες από REUTERS, BBC, Καθημερινή • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!