Η σημαντικότερη φροντίδα της μαμάς!

Αυτές οι μέρες, οι πρώτες του Σεπτεμβρίου, έχουν τη δική τους ιδιαίτερη χροιά. Λίγο ο χρόνος που περνάει ακόμα χωρίς πρόγραμμα, λίγο η ανανέωση απ’ τη ξεγνοιασιά των διακοπών και η αδράνεια της διάθεσης “αλάλα”, λίγο μια αίσθηση πρωτοχρονιάς -με την έννοια της νέας αρχής- λίγο οι γονείς οφείλουν να επιστρέφουν στις εργασίες τους και το σχολείο… ακόμα αργεί!

Θα χρειαστεί η αγορά και οργάνωση των ανάχρειων της νέας σεζόν, το πολύπλοκο παζλ του οικογενειακού προγράμματος, η προσαρμογή… αλλά εσύ, μαμά, που είσαι η ενορχηστρωτής, η μαέστρος, η καλλιτεχνική σύμβουλος αλλά και η επιστάτρια του σόου, πού βρίσκεσαι μέσα σε όλο αυτό;

Για να καταφέρεις, όχι απλώς να τα βγάλεις εις πέρας, αλλά πραγματικά να απολαύσεις τη διαδρομή αυτής της χρονιάς, χρειάζεται να φροντίσεις και τον εαυτό σου! Μια μαμά που δεν έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει χαλαρή χαρά, όχι τη γλυκιά της μητρότητας, αλλά αυτή την ξέγνοιαστη που παίρνεις κάνοντας το χόμπι σου ή πίνοντας τσάι με τις φίλες σου, κάποια στιγμή θα μπατάρει. Μια μαμά που δεν φροντίζει την καριέρα της κάποια στιγμή θα μπαφιάσει. Μια μαμά που δεν φροντίζει τη σχέση της, το σώμα της, τη διατροφή της, θα αποκτήσει με τον καιρό κενά. Κενά που δεν θα σου επιτρέπουν την πληρότητα, απαραίτητη προϋπόθεση για να είσαι πραγματικά παρούσα σε ό,τι έχει για ‘σένα σημασία: να ρουφάς τις στιγμές, να κοιτάς στα μάτια, να ακούς με την καρδιά, να έχεις διαύγεια και ευγνωμοσύνη.

Η αυτοφροντίδα είναι η πιο ανιδιοτελής πράξη!

Ασπασία Πρόβου, Health Coach

http://www.kidsinthekitchen.gr/

Γράψτε το σχόλιο σας