Η γιαγιά μας η καλή έχει Ζώαααργκ

Aν δε γνωρίζεις ακόμα όλα τα ζώα τότε σίγουρα η νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Key Books, η γιαγιά μας η καλή έχει ζώαααργκ, θα σου μάθει τα περισσότερα και εκείνα τα πολύ δύσκολα που λίγοι τα γνωρίζουν.

Η γιαγιά μας η καλή
έχει κότες στην αυλή.
Κότες και κοτόπουλα,
χήνες και χηνόπουλα.

Kαι από εδώ θα ξεκινήσουν όλα. Ένα ταξίδι εξερεύνησης του σπιτιού της γιαγιάς με κάθε κρυφή και φανερή γωνιά να έχει γίνει φωλιά για ένα ακόμα ζώο. Πες μου ποιο θέλεις να σου πω που είναι. Μια μοντέρνα κιβωτός όχι του Νώε αλλά της γιαγιάς – Από κουνέλια και φασιανούς, κατσίκες και καμηλοπαραδάλεις, μέχρι λύκους, μαμούθ, τριλοβίτες και τίγρεις Ταζμανίας. Και από δρυοκολάπτες και μπαμπουίνους μέχρι μυθικά ζώα όπως ο Μινώταυρος, μονόκερους, δράκους και άρπυιες.

Ο Θοδωρής Τσεκούρας γνωστός από τα επιτυχημένα και δημιουργικά του βήματα στη διαφήμιση (αλλά θα μπορούσε να έχει κάνει και μια λαμπρή πορεία ως stand up comedian) έχει στήσει με ευρηματικό τρόπο ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από χιούμορ, πρωτοτυπία, λυρισμό και ευρηματικό κείμενο.

Ρίμες που θέλεις να αποστηθίσεις, να επαναλάβεις με ταχύτητα και να τραγουδήσεις ή γιατί όχι να δημιουργήσεις νέες δικές σου μέχρι να εξουθενωθείς. Πρόκειται για μια έμμετρα δοσμένη ιστορία όπου πρωταγωνιστεί η γιαγιά και τα αμέτρητα ζώα που έχει στο σπίτι της.

Μια ιστορία που θα κάνει τους μικρούς μας φίλους να γελάσουν, να ξαφνιαστούν και να μάθουν κιόλας για ζώα μυθικά, προϊστορικά και σπάνια.

H εικονογράφηση έχει γίνει από τους Bob Studios που αν και έχουν να παρουσιάσουν μια επιτυχημένη δημιουργική πολύχρονη πορεία, αυτή είναι η πρώτη τους δουλειά στο χώρο των εκδόσεων. Αλλά θέλω και άλλες…

Τα ζωντανά και καθαρά χρώματα, αλλά κυρίως το στήσιμο των στοιχείων της εικόνας που έχει γίνει με αναγωγή στους κώδικες ενός κομικ σίγουρα ενθαρρύνει την συνθετική σκέψη, την εύκολη ανάγνωση, εντυπώνεται εύκολα και φυσικά απογειώνει τη φαντασία.

Φαντάσου τώρα ένα δωμάτιο με αυτοκόλλητο όλο το βιβλίο….

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η γιαγιά μας η καλή έχει Ζώαααργκ, Εκδόσεις Key Books
Κείμενο: Θοδωρής Τσεκούρας
Εικονογράφηση: Bob Studios
Για παιδιά ηλικίας 3+

https://blog.aliceonboard.gr

Γράψτε το σχόλιο σας