Η 'Αλκηστις και η συγκλονιστική μικρή Νεφέλη


Το βράδυ της Τετάρτης, έγινε κάτι συγκλονιστικό στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, στη Κύπρο. Προς το τέλος της συναυλίας «Ταξιδεύοντας» της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, και ενώ είχε ήδη πει πέντε τραγούδια στο ανκόρ, σχεδόν έτρεξε στην σκηνή ένα κορίτσι που εμφανώς είχε σοβαρό κινητικό πρόβλημα. Έτρεξε, και έπεσε στην αγκαλιά της τραγουδίστριας, η οποία την έβαλε να καθίσει εκεί, στη σκηνή, επάνω σ’ ένα βαλιτσάκι, για να τελειώσει με το «Χειροκρότημα».
Το κορίτσι, που επίσης δεν μπορούσε να μιλήσει, δεν άφηνε όμως από τα χέρια της το μικρόφωνο. Και, όταν μπήκε η εισαγωγή του τραγουδιού, βγήκε από μέσα της μια φωνή που κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έβγαινε από το στόμα αυτού του λαβωμένου πλάσματος. Από πού ήρθε; Ποιος την έφερε; Πώς τη λένε; Ερωτήσεις του ενός προς τον άλλον, στην κατάμεστη κερκίδα. Ίδια απορία και στα βλέμματα των μελών της ορχήστρας.
Η Άλκηστις όρθια, μπροστά της όσο τραγουδούσε. Της κρατούσε το μικρόφωνο, αλλά το κρατούσε και αυτή, σφιχτά, δεν το άφηνε, κι όταν είπε τον στίχο «θα φανεί στο χειροκρότημα» και η τραγουδίστρια έσκυψε και τη φίλησε, αυτή «άρπαξε» πάλι το μικρόφωνο κι συνέχισε. «Είμαστ’ ακόμα ζωντανοί»! Τόσο ζωντανή, που στον επίλογο του τραγουδιού, και με τον κόσμο όρθιο στις κερκίδες να βγάζει επιφωνήματα πρωτόγνωρα, πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη βαλίτσα-κάθισμα, και βρέθηκε με την Πρωτοψάλτη στη μέση της σκηνής. Με ποια δύναμη; Με πόση δύναμη; Ένα κορίτσι που όπως έμαθα αργότερα, πέρασε μήνες σε κώμα, δεν μιλάει, δεν λαλάει, δύσκολα κινείται; Ούτε στις ταινίες δεν τα βλέπεις αυτά!
Ο κόσμος όρθιος. Όλοι κλαίνε. Η Άλκηστις κλαίει. «Η μικρή Νεφέλη ήρθε σαν ελάφι στη σκηνή, μου πήρε το μικρόφωνο και με περίσσιο θάρρος τραγούδησε με ουράνια φωνή… Μας διαπέρασε ο τρόπος, το πάθος της, η αποφασιστικότητα και η λαχτάρα στο βλέμμα της. Μας γονάτισε συναισθηματικά και ταυτόχρονα μας έστειλε στο υπερπέραν… Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή του καλοκαιριού, και ίσως των τελευταίων χρόνων … δεν έχει σημασία, η σημασία είναι αλλού … στο θαύμα της μουσικής.” έγραψε η Αλκιστις Πρωτοψάλτη στο Instagram.
Δείτε το συγκλονιστικό video εδώ
Αναδημοσίευση από το http://www.philenews.com

Μοιραστείτε το

Γράψτε το σχόλιο σας

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!