Εσείς είδατε τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ξαναβρίσκει την χαμένη της γοητεία. Ανακαινίστηκε πλήρως από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και λειτουργεί στο εμβληματικό κτίριο της Φωκίωνος Νέγρη. Φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους της Κυψέλης και του ευρύτερου κέντρου των Αθηνών.

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, κτίσμα του 1935, αποτελεί έξοχο αρχιτεκτόνημα του Μεσοπολέμου και χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού. Σε πολλές περιπτώσεις που απειλήθηκε η κατεδάφισή της, αυτή αποτράπηκε μετά από παρεμβάσεις και έγγραφες διαμαρτυρίες ανώνυμων και επώνυμων κατοίκων της περιοχής, όπως του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα και του επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ Μιχάλη Δεκλερή.

Πρόκειται για την πρώτη αγορά κοινωνικής οικονομίας, με κάθε ένα από τα οκτώ ιδιαίτερα καταστήματα που φιλοξενούνται στους χώρους της να προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Τα καταστήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι τα εξής:  Wise Greece, μία γωνιά  μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα,  Flower Power, το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο, Biohive ένα χυμοποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας, το Αρχιπέλαγος,  μία κοινωνική αγορά ειδών κυρίως ρούχων και βιβλίων από δεύτερο χέρι όπου εργάζονται άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, η Επακεκκίνησης που φροντίζει για την κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών, Η γωνιά του σεφ, μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων, οι Creators of Cosmos που σχεδιάζουν, οργάνωνουν και εκτελούν παιχνίδια ρόλων φυσικής κλίμακας και τέλος η Μαργαρίτα που οργανώνει εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα».

Σίγουρα αξίζει μία βόλτα για να δείτε από κοντά το νέο πρόσωπο της αγοράς της Κυψέλης και τα 8 τόσο ιδιαίτερα καταστήματα της.

https://www.facebook.com/agorakypselis/

Γράψτε το σχόλιο σας