Σχολεία: Πως θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς


 • Παρόλο που η απόφαση για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έμοιαζε μέχρι χθες ειλημμένη, όλα δείχνουν ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο, Πέμπτη, σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.

  Ωστόσο σήμερα το υπουργείο Παιδείας έστειλε διευκρινίσεις και οδηγίες σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για τα τεστ κορονοϊού, σε μαθητές άνω των 16 ετών και εκπαιδευτικούς.

  Οσοι επιθυμούν να κάνουν τεστ θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr.

  Η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ αφορά εκπαιδευτικούς και μαθητές με συμπτώματα.

  Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια γίνεται για να βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα ειδικότερα, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς.

  Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

  Ειδικά, για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19. • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας