Νίκη Κεραμέως: Ανοίγουν τα Λύκεια με 2 self test ανά εβδομάδα


 • Στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  H Nίκη Κεραμέως ανακοίνωσε κι επίσημα το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου με υποχρεωτικό self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

  Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

  Θα κάνουν τα self test στο σπίτι τους είτε την ίδια ημέρα είτε μία ημέρα νωρίτερα (άρα το πρώτο τεστ της εβδομάδας μπορεί να γίνεται είτε την Κυριακή είτε το πρωί της Δευτέρας)

  Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα εκδίδεται σχολική κάρτα για τους μαθητές μέσω της πλατφόρμας (self-testing.gov.gr) και δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς. Η σχολική κάρτα θα επιδεικνύεται κατά την 1η ώρα του μαθήματος των σχολείων.

  Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και από εκεί θα παραπέμπονται σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα για τη διενέργεια επαναληπτικού rapid test.

  Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος και κατά τον επαναληπτικό έλεγχο, θα ακολουθούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

  Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

   

  Πως θα γίνεται το τεστ

    • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub